Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya denildiğinde ilk akla gelen platformlardan biri olan Facebook hesap silme nasıl yapılır sorusu en çok merak edilenler arasındadır.

Facebook hemen herkes tarafından bilinen ve dünyanın en çok kullanıcısı olan sosyal medya platformlarından biri durumundadır. Her geçen gün artan kullanıcı sayısı ve yenilikleri ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Ancak bazı durumlarda kullanıcılar tüm hesabının kapatılmasını istemektedir. Bun işlem için ilk kurulduğu yıllarda Facebook hesap dondurma seçeneği sunan platform son yıllarda tamamen silme özelliği de getirmiş durumdadır.

Oldukça basit olan bu işlem ile birlikte hesapların kalıcı olarak silinmesi artık mümkün durumdadır. Ancak bu durum platform tarafından pek istenmediği için sistem üzerinden bulunması biraz zor olmaktadır. Yapılacak birkaç basit işle ile hesabın kalıcı olarak silinmesi mümkün olacaktır.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hesap silme işlemleri için https://www.facebook.com/help/delete_account sayfasına gitmek gerekmektedir. Bu link üzerinden hesaplarınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Link içerisinde bulunan alanlardan hesabınıza ait verileri girdikten sonra onay vermeniz yeterlidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus şudur. Hesabın tam olarak kapanması için on dört gün beklemek gerekmektedir. 14 gün bekledikten sonra Facebook kalıcı olarak hesap kapatma işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Bunun yanında hesabının kapanmasını istemeyen ancak kimsenin de hesabını görmesine izin vermek istemeyen kullanıcılar hesaplarını dondurabilirler. Dondurma işlemi ile birlikte istediğiniz zaman hesabınıza yeniden giriş yapabilirsiniz.

Facebook Hesap Dondurma İşlemleri

Geçici olarak dondurma işlemi yaparak hesabınıza daha sonra tekrar geri dönebilirsiniz. Hesabı dondurmak için yapılması gerekenler ise şunlardır.

  • Facebook hesabınız ile giriş yapın
  • Hesap ile giriş yaptıktan sonra sağ üst köşedeki profil üzerine tıklatın.
  • Daha sonra ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Sol tarafta bulunan genel butonuna tıklayın.
  • Hesabı yönete girin.
  • Hesabı yönete girdikten sonra ekranı aşağıya indirin
  • Aşağıda bulunan hesabı dondur butonuna tıklayın.

Böylelikle hesabınızın dondurulma işlemlerini gerçekleştirmiş olursunuz. Hesap dondurma işlemi ile silme işlemi arasında fark bulunmaktadır. Silme işleminde on dört gün boyunca hesaba girilmez ise bir daha o hesabı açmanız mümkün olmayacaktır. Dondurma işleminde ise istediğiniz zaman hesabınıza tekrar girebilirsiniz.

Silme işleminde herhangi bir şekilde, hiçbir kullanıcı sizi göremez ya da sorgulayamaz. Dondurma işleminde de aynı şekilde olur ancak, daha önce yazdığınız mesajlar görünmeye devam edecektir.

Kalıcı Facebook hesabı silme işlemi yapmak ile Facebook hesabı dondurmak arasında ki en belirgin farklar bunlar olmaktadır. Bunların haricinde silinen hesabın e postası işe birlikte yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Dondurma işleminde ise hesabınız var olmaya devam eder ve istediğiniz zaman hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra hesabınızın kalıcı olarak silinmesi verileriniz ve profilinizde bulunan tüm içerik ve fotoğrafların silinmesine neden olacaktır.

Bir yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir