WordPress Footer Nasıl Düzenlenir? (Footer.php)

wordpress footer düzenleme

Alt bilgi anlamına gelen Footer WordPress altyapılı siteler için önemli bölümlerin başında gelir. Bir tema header (üst bilgi), footer (alt bilgi), main (ana alan) ve sidebar (kenar çubuğu) gibi alanlardan oluşur. Her bir alan farklı bileşenleri üstünde bulundurabildiği gibi temadan temaya da farklılık gösterebilmektedir. Alt bilgi yani Footer, tasarımın en altında yer almaktadır. Bir web sitesinde kenar çubuğunun olmaması veyahut sağ ya da solda yer alması, footerda fazladan menü bulundurulması gibi çeşitli varyasyonlar oluşturulabilir. Peki, birçok kullanıcının da zorlandığı o konu; wordpress footer nasıl düzenlenir?

WordPress footer alanında değişikliğe gitmenin birçok yolu vardır. Bu alandaki bileşen ya da özel kodlamaların düzeltilmesi bir hayli basit, birçok internet sitesi kullanıcısının yapabileceği zorluk düzeyindedir. Özellikle de internet sitenizde tercih ettiğiniz tema sizlere birtakım kolaylıklar da sağlayabiliyor. Çoğu temada herhangi bir içeriğe yer vermek, sosyal medya barı kullanmak ya da alt bilgi alanında birkaç yazınıza yer vermek için bileşenler kısmında değişiklikleriniz doğrudan footer alanını değiştirecektir. Metin alanı, görsel ya da birtakım hazır bileşenleri footera eklemek istiyorsanız wordpress “Görünüm > Bileşenler” kısmına göz atabilirsiniz. Tüm profesyonel temada bulunan Footer widget alanı tasarım ile birlikte hazır gelmektedir. Bu yüzden sizin tek yapmanız gereken bileşenler kısmını düzenlemek olacaktır.

Footerda Kod Ekleme ya da Çıkarma

footer kodu

Bileşenler kısmında değişikliğe gitmenin yanı sıra kodlama bilginiz varsa ya da hazır bir kod eklemesi yapacaksanız tema dosyaları arasında bulunan footer.php düzenlenmesi ile birtakım değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz.

İstenmeyen bağlantıların kaldırılması, yeni bağlantıların eklenmesi, SEO adına birtakım eklemeler ve kodlamalarda değişiklikler için düzenlemeye gideceğiniz footer.php kısmı web siteleri için önemli bir bölümdür. Bu yüzden değişiklik yapmadan önce temkinli olmalı, dikkatlice düzenlenmelidir.

Bazı temalarda bu kod eklemelerini yapacağınız alan temanıza ait olan bölüme gömülü bir şekilde gelir. Tema ayarlarınız içerisinde footer ve header kısımlarına kod ekleme alanları varsa; buralarda da düzenlemelere gidilebilir. Panel içerisinde tema düzenleyici bölümünü kullanabileceğiniz gibi sunucu dosyalarınızdan ya da Filezilla aracından da faydalanabilirsiniz.

Tüm bunların haricinde küçük renk değişimleri, boyut gibi birtakım CSS değişikliklerinde ise wordpress özelleştir bölümünde yer alan “Ek CSS” i kullanabilirsiniz.

Sitenize Whatsapp butonu koymayı biliyor muydunuz? Cevabını hayır ise “WordPress Whatsapp Eklentisi” yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

HİZMETLERİMİZ

FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM